söndag 17 maj 2020

Fixardag med social distans

Årets andra fixardag hölls lördagen den 16:e maj – en utmaning att jobba i stort och smått för att städa, fixa och göra fint samt bibehålla gemenskapen i vår förening givet rådande omständigheter. Tack alla som ställde up!

Det låga deltagandet till trots fick vi en hel del gjort: sedvanlig rensning i våra rabatter, häckar som klipptes och gångar sopades. Nu är dessutom en ny grill är på plats på torget – det visade vara lättare sagt än gjort (en riktigt tung pjäs!), men nu står den där redo att invigas!Carporten vid Gullregnsvägen fick en välbehövlig ansiktslyftning och det trista planket vid parkeringen intill är nu på väg att få samma färg som alla plank/staket i föreningen ska ha: nämligen "Utevit" – för planket återstår dock ytterligare en strykning innan nya parkeringsplatssiffror och eventuell kompletteringsbelysning kommer upp!

Före och efter? Planket vid Gullregnsvägens parkering var som synes tidigare målat i en dyster "Bygrå" lasyr, men alla plank och staket i Brf Trädgårdsstaden ska vara målade i "Utevit": en ljusare och varmare kulör. Halva planket målades på fixardagen (vi avbröt pga regn), resten målades dagen efter av frivilliga krafter. Nu återstår en andra strykning så småningom.

Carporten på Gullregnsvägen är nymålad!


Nästa fixardag äger rum i september och då hoppas vi att få se många fler av våra delägare ute och redo att hjälpa till efter förmåga! Våra fixardagar bygger på frivilligt engagemang, men om bara en bråkdel av föreningens delägare ställer upp hinner vi inte få gjort allt som behöver göras och då finns det inget annat alternativ än att tas in extern hjälp – vilket naturligtvis kommer att påverka föreningens ekonomi och i slutändan synas på våra månadsavgifter.

Fixardagarna är viktiga för att hålla fint, rent och snyggt – men de fyller en minst lika viktig social funktion: när delägare träffas och lär känna varandra bygger vi tillit, trygghet och trivsel! Fixardagarna är inte bara arbete – vi fikar, grillar och umgås. Under rådande omständigheter får vi göra en del undantag med respekt för folks hälsa, men vi hoppas att vi snart kan ha så "normala" fixardagar som möjligt.

Vill du vara med i fixargruppen?

Vi behöver även engagerade delägare i Fixargruppen: det är fixargruppen som ordnar fixardagarna, som ser efter att föreningens utemiljö mm är i så gott skick som möjligt. Det är ett roligt och viktigt uppdrag att vara en av eldsjälarna i fixargruppen – men som alltid blir det tungt om det vilar på för få axlar. Vill du vara med och påverka vår utemiljö? Hör av dig till styrelsen!