Fastigheten

En oas på Nilstorpsområdet i södra Lund.

Detta är Brf Trädgårdsstaden

Bostadsrättsföreningen Trädgårdsstaden i Lund är en privat bostadsrättsförening. Den ligger i stadsdelen Nilstorp som domineras av radhus och villor. Fastigheten heter Hagtornen 16 och köptes 1980 av Stiftelsen Göteborgs Nation Studentbostadshus nr 2 i Lund.

Bostadsrättsföreningen består av 58 insatslägenheter om sammanlagt 4362 kvadratmeter. Ungefär två tredjedelar av lägenheterna ligger i enplanshus (radhus) vilka var nybyggda i slutet av 50-talet, och övriga i två- eller treplanshus vilka nybyggdes i början av 1980-talet. Husen från 50-talet byggdes om i samband med nybyggnationen på 1980-talet.

Trädgårdsstaden är precis som det låter: en grönskande oas där bostäderna i de flesta fall har prunkande och inbjudande trädgårdar. Dessutom har vi ett flertal gemensamma grönytor.

Bostadsrättsföreningen hyr ut lokaler i G-huset till förskolan Blomman med avdelningarna Solblomman och Månblomman.

Tvättstugor

Föreningen har två tvättstugor som du hittar i G-huset ("Gemensamhetshuset") vid parkeringen mot Gullregnsvägen. Tvättid bokas på plats utanför respektive tvättstuga.

Bastu

Föreningen har en bastu som är tillgänglig för alla vi som bor i Brf Trädgårdsstaden.

Gästrum

För tillfället är inte gästrummet tillgängligt.

Återvinning/avfallshantering

Föreningen har två återvinningsrum/-platser. Den ena finns vid parkeringen/infarten via Gullregnsvägen, den andra hittar du intill parkeringen vid Råbyvägen.

OmrådeskartaOmrådeskarta 1 visar alla byggnader med första våningen. Se det som är gulmarkerat.Områdeskarta 2 visar alla byggnader med två respektive tre våningar. Se det som är gulmarkerat.