Fastigheten

En oas på Nilstorpsområdet i södra Lund.

Detta är Brf Trädgårdsstaden

Bostadsrättsföreningen Trädgårdsstaden i Lund är en privat bostadsrättsförening. Den ligger i stadsdelen Nilstorp som domineras av radhus och villor. Fastigheten heter Hagtornen 16 och köptes 1980 av Stiftelsen Göteborgs Nation Studentbostadshus nr 2 i Lund.

Bostadsrättsföreningen består av 58 insatslägenheter om sammanlagt 4362 kvadratmeter. Ungefär två tredjedelar av lägenheterna ligger i enplanshus (radhus) vilka var nybyggda i slutet av 50-talet, och övriga i två- eller treplanshus vilka nybyggdes i början av 1980-talet. Husen från 50-talet byggdes om i samband med nybyggnationen på 1980-talet. Bostadsrättsföreningen hyr ut lokaler för förskoleverksamhet: förskolan Blomman med avdelningarna Solblomman och Månblomman.

Tvättstugor

Föreningen har två tvättstugor som du hittar i G-huset ("Gemensamhetshuset") vid parkeringen mot Gullregnsvägen. Tvättid bokas på plats utanför respektive tvättstuga.

Bastu

Föreningen har en bastu som är tillgänglig för boende.

Gästrum

Föreningen har ett gästrum (styrelserummet) som kan lånas för 100 kr/natt.

OmrådeskartaOmrådeskarta 1 visar alla byggnader med första våningen. Se det som är gulmarkerat.Områdeskarta 2 visar alla byggnader med två respektive tre våningar. Se det som är gulmarkerat.